ΠΑΣΕΧΑ: Διορίστε νέο Διοικητή

 

 

Αγωνία εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε ανακοίνωση για διορισμό νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνοντας πως ''οποιαδήποτε καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τον τραπεζικό τομέα''.

''Να υπενθυμίσουμε ότι ο διορισμός του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοινώθηκε έξι μήνες ενωρίτερα'', όπως αναφέρει ο ΠΑΣΕΧΑ, επισημαίνοντας ότι ''η θητεία του Αθανάσιου Ορφανίδη λήγει στις 30 Απριλίου 2012''.

''Εκτιμούμε πως ο διορισμός ενός έγκριτου και έμπειρου οικονομολόγου, που να γνωρίζει και να κατανοεί σε βάθος τα θέματα εποπτείας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας'', δηλώνει ο ΠΑΣΕΧΑ με σημερινή του ανακοίνωση, ''μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην γρήγορη επίλυση των προβλημάτων και την εν γένει αποκατάσταση της ευρωστίας του μεγάλου σε μέγεθος τραπεζικού συστήματος, που επηρεάζει άμεσα την οικονομία της χώρας μας''.

Ο ΠΑΣΕΧΑ εκτιμά ότι ''η πρόκληση, που έχουμε μπροστά μας, είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου, αξιοπιστία η οποία μπορεί να καταστεί δυνατή με την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την ενδυνάμωση της εποπτείας''.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Επενδυτών, ''οι εξελίξεις, που θα ακολουθήσουν κατά τους προσεχείς μήνες, θα είναι καθοριστικές, όχι μόνον για την πορεία των κυπριακών τραπεζών αλλά και της οικονομίας γενικότερα''.

''Οι αποφάσεις, που θα ληφθούν και οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν'', δηλώνει ο ΠΑΣΕΧΑ, ''θα καθορίσουν τη μετοχική σύνθεση των τραπεζών, ενώ σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί το πότε και πώς θα εξέλθει η οικονομία από τη στασιμότητα''.

''Είναι για αυτό'', συνεχίζουν οι Επενδυτές, ''που θεωρούμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα επιτείνει την αβεβαιότητα''.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.