Τα σχέδια της ΑνΑΔ για τους ανέργους

 

Στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ, ανήλθε την τελευταία τριετία η συνολική δαπάνη για τα σχέδια της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα οποία στοχεύουν στην πάταξη της ανεργίας.

 


Εικοσιπέντε χιλιάδες άτομα, συμμετείχαν από το 2009 μέχρι σήμερα στα επτά προγράμματα της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα οποία στόχο είχαν την επιμόρφωση και κατάρτιση ανέργων, τη διατήρηση της απασχόλησης και στην ενθάρρυνση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υπηρεσιών Κατάρτισης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Γιώργο Παναγίδη, το συνολικό κόστος για την υλοποίηση των επτά προγραμμάτων ανέρχεται στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

"Από αυτά τα άτομα που έχω αναφέρει, οι δέκα χιλιάδες περίπου είναι άνεργοι και οι άλλες δεκαπέντε χιλιάδες είναι άτομα τα οποία απασχολούνταν και παρακολούθησαν προγράμματα κατάρτισης με σκοπό να παραμείνουν στην απασχόληση", δήλωσε ο κ. Παναγίδης.  

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για το εργασιακό μέλλον των ατόμων που έλαβαν μέρος την τελευταία τριετία στα συγκεκριμένα σχέδια καταδεικνύουν ότι:

94% των συμμετεχόντων στο σχέδιο στελέχωσης επιχειρήσεων με άνεργους απόφοιτους πανεπιστημίων και άλλων σχολών, παραμένουν σε απασχόληση και μετά την συμπλήρωση του προγράμματος.

86% των συμμετεχόντων στο σχέδιο πρόσληψης ανέργων, παραμένουν σε απασχόληση και μετά την συμπλήρωση του προγράμματος.

 40 μέχρι 65%, κυμαίνεται το ποσοστό όσων μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την συμπλήρωση των σχεδίων κατάρτισης ανέργων για εξεύρεση εργασίας.

Ο κύριος Παναγίδης, εξήγησε επίσης στον ΑΝΤΕΝΝΑ τον τρόπο υπολογισμού του κόστους κατάρτισης και εργοδότησης ανέργου, για την λήψη του σχετικού χορηγήματος από δικαιούχο επιχείρηση.

"Υπάρχουν διάφορα έξοδα τα οποία θεωρούνται επιλέξιμα. Κάποια από αυτά αφορούν το κόστος του καταρτιζόμενου, δηλαδή τον μισθό του καταρτιζόμενου για την περίοδο του προγράμματος, άλλα αφορούν το κόστος του εκπαιδευτή του καταρτιζόμενου που μπορεί να είναι ο προϊστάμενος του ή κάποιο άλλο άτομο μέσα στην επιχείρηση, όπως και κάποια έξοδα οργανωτικά για το πρόγραμμα", τόνισε.  

Τα προγράμματα της Αρχής, κατέληξε, συνεχίζουν να λειτουργούν και να ενισχύονται, καθώς η αυξητική τάση της ανεργίας παραμένει στην αγορά εργασίας.

 Σχέδιο στελέχωσης επιχειρήσεων με άνεργους απόφοιτους πανεπιστημίων και άλλων σχολών:
-94% των συμμετεχόντων παραμένουν σε απασχόληση και μετά την συμπλήρωση του προγράμματος.

Σχέδιο πρόσληψης ανέργων:
-86% των συμμετεχόντων παραμένουν σε απασχόληση και μετά την συμπλήρωση του προγράμματος.

Σχέδια κατάρτισης ανέργων για εξεύρεση εργασίας:
-40%-65% των συμμετεχόντων, μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την συμπλήρωση του προγράμματος.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.