Νέο Πλήγμα κατά Κυπριακών Τραπεζών

 

Σε υποβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων των τραπεζών Κύπρου και Μαρφίν Λαϊκή σε ''ΒΒΒ-'', από ''ΒΒΒ'', προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ο οίκος διατήρησε υπό αρνητική παρακολούθηση (Watch Negative - RWN) τα καλυμμένα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ένα της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας, ενώ έθεσε εκτός αρνητικής παρακολούθησης τα καλυμμένα ομόλογα του προγράμματος δύο της τράπεζας. Επίσης, διατήρησε υπό αρνητική παρακολούθηση τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με τους Fitch, τα κυπριακά καλυμμένα ομόλογα των δύο τραπεζών ανέρχονται συνολικά σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ομόλογα αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από την Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος ένα, καλυμμένα ομόλογα αξίας 1,5 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν από την Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος δύο και τα καλυμμένα ομόλογα αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η ενέργεια του αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της ''πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε ''ΒΒΒ-/Negative'', από ''ΒΒΒ/RWN'' στις 27 Ιανουαρίου του 2012 και τις υποβαθμίσεις της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των τραπεζών Marfin και Κύπρου'' σε ''BB+/Negative'' στις 2 Φεβρουαρίου του 2012.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.