Το συντομότερο δυνατόν το επίδομα τέκνου

 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την καταβολή επιδόματος τέκνου για το 2012, αναφέρει ότι αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών, έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς έτσι ώστε οι επηρεαζόμενες οικογένειες να λάβουν τα επιδόματα το συντομότερο δυνατόν. 

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, σε συνέχεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2012, αλλά και λόγω των δημοσιευμάτων και δηλώσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα, αναφέρει ότι «αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον», αποφάσισε την επίσπευση της όλης διαδικασίας, «έτσι ώστε οι οικογένειες αυτές να αρχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα τέκνου, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το αργότερο». 

Προς το σκοπό αυτό, συνεχίζει, η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ), προέβη την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στην έκδοση του νέου εντύπου αιτήσεων για την παραχώρηση επιδόματος τέκνου, και οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους, από την εν λόγω ημερομηνία. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου που αναλογεί στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2012. 

Εν τω μεταξύ, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, άμεσης προτεραιότητας θα τύχουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με πολύ χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα (έως €19.500), όπου θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος, με την παρέλευση επτά ημερών από την υποβολή της αίτησης τους. Ήδη από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 έχουν υποβάλει αίτηση 100 περίπου οικογένειες. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν άμεσα και η αιτητές θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί εντός 7 ημερών. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...