Προσωπικές εκροές €486 εκατ. από την Κύπρο το 2013

Η Κύπρος το 2013 παρουσίασε προσωπικές εκροές €486 εκατομμύρια, ενώ οι αντίστοιχες προσωπικές εισροές ήταν €123 εκατομμύρια.

Η ΕΕ συνολικά είχε προσωπικές εκροές 28,3 δις και εισροές 10,3 δις, με αποτέλεσμα ένα αρνητικό ισοζύγιο (-18,0δις ευρώ) της ΕΕ με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την Eurostat, η πλειονότητα των προσωπικών εκροών συνίσταται σε χρήματα που στέλνουν μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους.

Μεταξύ των χωρών μελών για τις οποίες διατίθενται στοιχεία, οι εκροές προσωπικών πληρωμών το 2013 ήταν υψηλότερες στη Γαλλία (8,9δις), στην Ιταλία (6,7δις) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (6,3δις), ενώ τις υψηλότερες εισροές κατέγραψαν η Πορτογαλία (5,0 δις), η Πολωνία (2,8 δις), το Ηνωμένο Βασίλειο (2,3δις) η Ρουμανία (2,1δις) κι η Ιταλία (2,0δις).

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.