Θετική άποψη για τη Μέρκελ έχει η πλειοψηφία των Γάλλων

Η Μέρκελ, που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής λνωσης (CDU), συγκεντρώνει μόλις το 28% των αρνητικών απόψεων, βάσει της δημοσκόπησης αυτής. Αν και η Γερμανίδα Kαγκελάριος χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα ανεπαρκείς τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί να προχωρήσει η Γαλλία στον τομέα της οικονομίας, προκαλώντας την αντίδραση των Γάλλων πολιτικών, η δημοφιλία της στην κοινή γνώμη της χώρας δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές ενός κόμματος.
 
Οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουν σε ποσοστό 95% θετική γνώμη για τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό επιδοκιμασίας της Γερμανίδας Kαγκελαρίου φτάνει το 64% μεταξύ των υποστηρικτών της αριστεράς και το 68% μεταξύ των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου. Μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι είναι "λυπηρό το γεγονός ότι Γάλλοι πολιτικοί επικρίνουν με έντονο τρόπο τη Γερμανία, με δεδομένη τη γαλλογερμανική σχέση".
 
Για το 64% των ερωτηθέντων, η Γαλλία θα έπρεπε "να εμπνευστεί από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία". Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα τρία τέταρτα των Γάλλων (74%) να εκτιμούν "ότι η Γερμανία ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Eνωση". Εξάλλου σε ποσοστό 76% πιστεύουν ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει προβλήματα με τους χαμηλούς μισθούς και τη φτώχεια.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.