Αυστηρότερο νόμο περί αντικατασκοπίας ψήφισε η Κίνα

Η νέα νομοθεσία αντικαθιστά αυτή του 1993, η οποία ήταν γνωστή ως Νόμος Εθνικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτή οριοθετούνται κατηγορίες που συνιστούν κατασκοπία, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες ασφαλείας να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία ατόμων τα οποία σχετίζονται με υποθέσεις κατασκοπίας. 
 
Επίσης ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες ασφαλείας να ζητούν από κάποιον οργανισμό ή από κάποιο μεμονωμένο άτομο, «να σταματά ή να αλλάζει τις δραστηριότητες του αν αυτές θεωρούνται επιζήμιες για την εθνική ασφάλεια». 
 
Οι υπηρεσίες ασφαλείας «είναι επιφορτισμένες με το να κατάσχουν οποιαδήποτε συσκευή, χρήματα, ακίνητο, υλικά ή περιουσιακό στοιχείο ατόμου οποιουδήποτε ενέχεται σε κατασκοπευτική δράση». 
 
Η νέα νομοθεσία έλαβε την έγκριση των ανώτατων μελών του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και περαιτέρω αλλαγές στον νόμο.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.