Χαιρετίζει το ψήφισμα καταδίκης της άρνησης του Ολοκαυτώματος ο ΓΓ ΟΗΕ

Ο ΓΓ τόνισε δεν μπορούμε ποτέ να εφησυχαστούμε μπροστά στις αυξανόμενες προσπάθειες άρνησης

Την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του ψηφίσματος που απορρίπτει και καταδικάζει χωρίς καμία επιφύλαξη οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος ως ιστορικό γεγονός χαιρετίζει ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στεφάν Ντουζάρικ.

Όπως έχει πει συχνά ο ΓΓ, ανέφερε, δεν μπορούμε ποτέ να εφησυχαστούμε μπροστά στις αυξανόμενες προσπάθειες άρνησης, παραμόρφωσης ή ελαχιστοποίησης του Ολοκαυτώματος.

Πρέπει επίσης να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε σε νέες μορφές αντισημιτισμού που τροφοδοτούνται από την άγνοια ή τις θεωρίες συνωμοσίας, που κυκλοφορούν επίσης στο διαδίκτυο. Το σημερινό ψήφισμα, που εγκρίθηκε με συναίνεση, καθιστά σαφές ότι όλα τα κράτη μέλη πρέπει να καταδικάσουν και να πολεμήσουν ενεργά την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Τα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ άλλων μέσω της UNESCO και του Holocaust Outreach Programme, θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα υπεράσπισης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της άρνησης και της διαστρέβλωσης της αλήθειας του Ολοκαυτώματος, κατέληξε ο κ. Ντουζάρικ.

ANT1 Newsroom

Redirecting in 3 seconds...