Θέμα ημερών η πιλοτική εφαρμογή του Πράσινου Πιστοποιητικού [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πλήρης εφαρμογή του ορίστηκε την 1η Ιουλίου

Μετά το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη μέλη ενέκριναν, σε τεχνοκρατικό επίπεδο το Πράσινο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Θέμα ημερών η πιλοτική εφαρμογή του και στη Κύπρο.

Ως εκ τούτου, στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση για το Πράσινο Πιστοποιητικό. Ένα ακόμη βήμα συντελέσθηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της οποίας, τα 27 Κράτη Μέλη, υιοθέτησαν το πιστοποιητικό.

Ως αποτέλεσμα, τη Δευτέρα, η απόφαση θα εξασφαλίσει και την πολιτική νομιμοποίηση των 27, καθώς θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στο Λουξεμβούργο, ως σημείο Α, δηλαδή χωρίς καμία δηλαδή απολύτως συζήτηση.

Μια μέρα αργότερα, την προσεχή Τρίτη 15 Ιουλίου, αρκετά Κράτη Μέλη θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό πιλοτικά, κάτι που δύναται να πράξει και η Κύπρος, και θα ακολουθήσει η πλήρης εφαρμογή του την 1η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και έντυπη μορφή, θα έχει κωδικό QR, και θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ή έχει πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα, ή έχει αναρρώσει από τη μόλυνση.

Θα έχει διάρκεια 12 μηνών, και εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τα ταξίδια, και συνεπώς θα δώσει ανάσα ζωής στον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα.

Διαβάστε Επίσης:

Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...