Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο Πράσινο Πιστοποιητικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Ανάβει «πράσινο» η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Πράσινο» ανάβει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Πράσινο Πιστοποιητικό για τα ταξίδια των Ευρωπαίων πολιτών από την 1η Ιουλίου και εν καιρώ πανδημίας, και το οποίο θα εκδίδεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

Η διαδικασία ψηφοφορίας άρχισε στις 21:00 το βράδυ (ώρα Κύπρου), και το αποτέλεσμα θα γνωστοποιηθεί αύριο (Τετάρτη), παρόλο που θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα υπερψηφιστεί.

Το Πράσινο Πιστοποιητικό, θα πιστοποιεί πως κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα, ή έχει αναρρώσει από την μόλυνση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα εφαρμοστεί για διάρκεια 12 μηνών, οπόταν το Πιστοποιητικό, το οποίο θα εκδίδεται και στην Κύπρο, θα λήξει μετά από ένα έτος, ενώ τα κράτη μέλη θα έχουν περιθώριο έξι (6) εβδομάδων να προσαρμοστούν, και να εκδώσουν το Πιστοποιητικό.

Σύμφωνα μάλιστα με το κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο που θα εφαρμοστεί, τα κράτη μέλη θα εκδίδουν Πιστοποιητικά που θα είναι εντός όλης της Ευρωπαϊκής Επικράτειας:

  • Διαλειτουργικά
  • Συμβατά
  • Ασφαλή
  • Επαληθεύσιμα

Τα κράτη μέλη επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή περαιτέρω ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως η καραντίνα, η απομόνωση, ή η διενέργεια ελέγχων, εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημοσίας υγείας.

Οι Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύουν στη διασφάλιση της τουριστικής περιόδου, για οικονομική ανάκαμψη, με συντονισμένη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλα τα κράτη μέλη χωρίς διακρίσεις, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Juan Fernando Aguilar δήλωσε πως « επιστρέφουμε στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα προσωπικά δεδομένα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία δεδομένων. Τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται από κανένα άλλο κράτος-μέλος, παρά μόνο από την υγειονομική αρχή που εκδίδει το πιστοποιητικό».

Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...