Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών σημειώθηκε στα βόρεια των Νησιών Κερμάντεκ, στη Νέα Ζηλανδία, μετέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS)
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων νοτίως της Νουκουαλόφα των Νησιών Τόνγκα. Δύο ώρες νωρίτερα, 7,4 ρίχτερ είχαν πλήξει το ίδιο σημείο.Ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, δύο ώρες μετά τα 7,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη χώρα.
Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ
Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας μετά τον δεύτερο, πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,4 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε τα Νησιά Κερμάντεκ, στα βορειοανατολικά του Βόρειου Νησιού.
Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας εξίσου ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βόρειου Νησιού. Και σε αυτήν την περίπτωση εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη λίγες ώρες αργότερα.
«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα βιώσουν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα και απρόβλεπτη άνοδο της στάθμης της θάλασσας», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων, μετά τον σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ.
Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στο Μπέι οφ Άιλαντς και το Γουανγκαρέι να μην πλησιάζουν τις ακτές.
ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr
το δικό σας σχόλιο
* Υποχρεωτικά πεδία
Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.