«Όχι» της Ε.Ε. στην απομόνωση του Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή της μετάλλαξης του κορωνοϊού [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Γαλλία ήρε ήδη τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί στη διακίνηση αγαθών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει, για να αποτρέψει απομόνωση της Βρετανίας, εξαιτίας του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών θα πρέπει να διευκολύνονται από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει η Κομισιόν.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι απαγορεύσεις σιδηροδρομικών συνδέσεων θα πρέπει να σταματήσουν, δεδομένης της ανάγκης να διασφαλιστούν τα απαραίτητα ταξίδια και να αποφευχθούν διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Γαλλία ήρε ήδη τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί στη διακίνηση αγαθών και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων φαίνεται να αποδέχθηκε από την αρχή τη θέση της Κομισιόν.

Όλα αυτά θα διασφαλίζονται μέσω τεστ και διαδικασίας καραντίνας, την οποία τα κράτη-μέλη είναι σε θέση να επιβάλουν για να προστατεύσουν την εσωτερική τους κατάστασης.

Την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε το Brexit και θα πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει σε ποια κατηγορία τρίτων χωρών θα κατατάξει τη Βρετανία με βάση τα επιδημιολογικά της δεδομένα.


Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...