Σε πτώση η δημοτικότητα του Ολάντ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Ολάντ, όμως ποσοστό 64% δήλωσε "δυσαρεστημένο" με τα πεπραγμένα του στο προεδρικό μέγαρο, όπου και εγκαταστάθηκε φέτος τον Μάιο.

 
Η δημοφιλία του προέδρου Ολάντ τελευταία φθίνει με σταθερό ρυθμό, την ώρα που οι Γάλλοι ανησυχούν ολοένα περισσότερο με την κατάσταση στο εγγύς μέλλον της εθνικής τους οικονομίας, το ΑΕΠ της οποίας φθάνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
 
Τον Σεπτέμβριο, υπήρχε 50% θετικών κρίσεων για τον πρόεδρο Ολάντ, που μετατράπηκε σε 41% τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, καταγράφηκε δημοσκοπικά η δημοφιλία του Ολάντ σε ποσοστό 55%.
 
Οι Γάλλοι παραπονούνται για την αύξηση των φόρων τους και για την υψηλή ανεργία, προκύπτει από την σημερινή δημοσκόπηση, και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι "το τελευταίο 6μηνο, επιδεινώθηκαν οι όροι στην καθημερινή ζωή τους".
 
Στο μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση προχωρεί με την εξοικονόμηση 30 δισ.ευρώ στο πλαίσιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού. Κατά βάση, θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων, ο ΦΠΑ, αλλά και θα φορολογηθούν αυστηρότερα τα υψηλότερα εισοδήμάτα των φυσικών προσώπων. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συυρικνωθεί κατά την κυβέρνηση της Γαλλίας και μέσω της συρρίκνωσης κοινωνικού χαρακτήρα δαπανών για την "οικονομική χρήση 2013".  
 
Ανησυχία προκαλεί, στο μεταξύ, στο οικονομικό επιτελείο το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι μηδενική κατά το τελευταίο 9μηνο, μαζί με το ότι το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο ζενίθ της 13ετίας.
 
Ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η τάση στην αγορά εργασίας πιθανότατα θα αντιστραφεί "περί τα τέλη του 2013"--δήλωση που συσχετίστηκε με την φθίνουσα πορεία του ποσοστού δημοτικότητάς του. 
  
Η σημερινή δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 1.002 Γάλλων το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.