Καμπανάκι χτυπά η Κομισιόν: Προειδοποιεί τους πολίτες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Καμπανάκι κτυπά η Κομισιόν προς τα κράτη-μέλη και τους πολίτες προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο ενός δευτέρου κύματος πανδημίας και καλώντας όλους σε εγρήγορση και λήψη μέτρων.


Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας ενδεχομένως σε συνδυασμό και με την εποχική γρίπη ζητεί από τα κράτη-μέλη η Κομισιόν.

Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλα Κυριακίδου ζήτησε εγρήγορση υπό το φως της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια κράτη-μέλη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ζητεί αυξημένη κάλυψη δοκιμών, ανίχνευση επαφών και παρακολούθηση από φορείς με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης εστιών, διασφάλιση της ομαλής παροχής του εξοπλισμού ατομικής προστασίας και ιατρικών συσκευών.

Παράλληλα, η Κομισιόν ζητεί τη διατήρηση υψηλής δυνατότητας στις δομές της δημόσιας υγείας, υποστήριξη ευάλωτων ομάδων περιλαμβανομένων ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενες παθήσεις και μείωση του βάρους της εποχικής γρίπης για την αποφυγή πρόσθετης πίεσης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης μέσω αυξημένης κάλυψης του εμβολιασμού.

Επί του προκειμένου η Επίτροπος Υγείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πιθανό «κοκτέιλ» εποχιακής γρίπης κορωνοϊού και να ξεκινήσουμε νωρίτερα αυξημένη κάλυψη εμβολιασμού για τη γρίπη.

Επίσης, η κα. Κυριακίδου κάλεσε τα κράτη-μέλη αλλά και τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση, να διατηρήσουν τα μέτρα προστασίας προ του κινδύνου ενός δεύτερου κύματος πανδημίας και σημείωσε ότι ο ιός εξακολουθεί να υφίσταται παραπέμποντας στις αυξητικές τάσεις κρουσμάτων που καταγράφονται σε αρκετά κράτη-μέλη.

Την ίδια ώρα, η Επίτροπος Υγείας, θα μεταφέρει αύριο στους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ ότι η συλλογική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε αρκετά ή να τα παρατήσουμε καθώς αυτό όπως είπε θα υπονόμευε τις θυσίες που κάναμε όλοι νωρίτερα και φέτος.


Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.