Ανοίγει τα σύνορα για 14 τρίτα κράτη η Ευρώπη: Ο απόηχος στον τουρισμό της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Η εξαίρεση της Ρωσίας στην πρώτη αυτή φάση, αφαιρεί από τη δυναμική της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Ανοίγουν αύριο τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης για 14 τουλάχιστον κράτη, από τα οποία θα απουσιάζουν μεταξύ άλλων η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Βόρειος Μακεδονία.

Ο λόγος είναι στην παρούσα φάση τα επιδημιολογικά τους δεδομένα δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την επανασύνδεση τους με την Ευρώπη.

Βασικό κριτήριο για να επιτραπεί σε μια χώρα να επανασυνδεθεί με την Ευρώπη, είναι όπως τα κρούσματα δεν υπερβαίνουν τα 16 ανα 100 χιλιάδες κατοίκους. Με βάση αυτό το κριτήριο, η λίστα που εγκρίθηκε αφορά στις εξής χώρες:

-Αλγερία

- Αυστραλία

-Καναδάς

-Γεωργία

-Ιαπωνία

-Μαυροβούνιο

-Μαρόκο

-Νέα Ζηλανδία

-Ρουάντα

-Σερβία

-Τυνησία

-Νότια Κορέα

-Ταϊλάνδη

-Ουρουγουάη

Στη λίστα αυτή ενδεχομένως να προστεθεί και η Κίνα μόνο όμως αν το Πεκίνο λειτουργήσει στο πλαίσιο αμοιβαιότητας, δηλαδή να επιτρέψει τις αφίξεις για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως η πρώτη αυτή λίστα δεν προσφέρει ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου δεδομένης της εξαίρεσης της Ρωσίας, ωστόσο η λίστα αυτή θα διαφοροποιείται αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων κάθε 15 μέρες, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, αναλόγως βεβαίως των δεδομένων στο μέτωπο της πανδημίας.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τη Βρετανία, οι πολίτες της χώρας διατηρούν τα ταξιδιωτικά τους δικαιώματα, διότι η μεταβατική περίοδος υλοποίησης του Brexit, λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Συνεπώς οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, άρα και στην Κύπρο με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.


Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.