Η Ευρωπαϊκή Ένωση του 1950 έως το 2020 του σήμερα

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ξεκίνησε το 1950, όταν ο τότε Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, οραματίστηκε ένα κόσμο ενοποιημένο και με ένα αίσθημα αλληλεγγύης.

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ξεκίνησε το 1950, όταν ο τότε Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, οραματίστηκε ένα κόσμο ενοποιημένο και με ένα αίσθημα αλληλεγγύης. Με ιστορικά παραδείγματα, κατάφερε να υλοποιήσει αυτή την ιδέα του, προτείνοντας τη δημιουργία μια Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), έχοντας ως σκοπό τα μέλη να επωφελούνται και να συντελούν στην ελεύθερη παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Σε αυτό το έργο συντέλεσαν και βοήθησαν έξι χώρες, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες όπως η Ολλανδία.  

Ειρήνη Αρτάκα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.