Βουλή Αυστραλίας: Ζητά από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες ώστε να λογοδοτήσει η Τουρκία

Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε ο μεσσηνιακής καταγωγής Βουλευτής Αδελαϊδος Στιβ (Στάθης) Γεωργανάς, ο οποίος στην ομιλία του, σημείωσε ότι η Τουρκία με τις ίδιες δικαιολογίες εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο και συνεχίζει με 40.000 στρατιώτες να κατέχει τη βόρεια Κύπρο, γεγονός που θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ηγέτες του κόσμου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας, με ψήφισμα, καλεί την αυστραλιανή Κυβέρνηση να απευθυνθεί στην Τουρκία ζητώντας να τερματιστούν οι μονομερείς στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες ώστε η Τουρκία να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της.

Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε ο μεσσηνιακής καταγωγής Βουλευτής Αδελαϊδος Στιβ (Στάθης) Γεωργανάς, ο οποίος στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη επί του κειμένου ψηφίσματος, σημείωσε ότι η Τουρκία με τις ίδιες δικαιολογίες εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο και συνεχίζει με 40.000 στρατιώτες να κατέχει τη βόρεια Κύπρο, γεγονός που θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ηγέτες του κόσμου.

Ανέφερε επίσης ότι η αυστραλιανή Βουλή επιθυμεί σταθερότητα στην περιοχή αυτή και να διασφαλιστεί ότι επικρατεί ειρήνη, αλλά όπως επεσήμανε, «με τις ενέργειες της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο, τη Λιβύη και τα τρομακτικά γεγονότα στη Συρία, οφείλουμε να ορθώσουμε λόγο.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά, η αυστραλιανή Βουλή επιθυμεί έναν σταθερό κόσμο με ειρήνη και να διασφαλιστεί ότι οι Κούρδοι είναι ασφαλείς, τους οποίους όπως είπε, «πρέπει να τους υποστηρίξουμε ως καλούς δυτικούς συμμάχους που υπήρξαν».

Ο κ. Γεωργανάς συνέδεσε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την εισβολή στη Συρία αναφέροντας ότι οι λόγοι που επικαλείται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για την εισβολή στη Συρία ανακαλούν τις αναμνήσεις του 1974, όταν η Τουρκία με ακριβώς την ίδια δικαιολογία εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν 40.000 στρατιώτες σήμερα, αφού από το 1974 δεν απέσυρε τα στρατεύματα της, οπότε αυτό θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ηγέτες του κόσμου.

Για το σχέδιο του ψηφίσματος από την αυστραλιανή Βουλή, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, που διατύπωσε την ικανοποίησή του για τις θέσεις αρχών προς εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που διατηρεί η Αυστραλία και η Βουλή της και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου και του λαού της για τη διαχρονική στήριξη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε για τη στήριξη των ομογενών και ειδικά αυτών που κατέχουν πολιτειακά ή άλλα αξιώματα στη χώρα και εξόχως τον εισηγητή του ψηφίσματος.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.