Ακόμα επτά πρόσωπα στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ για την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας

Οι επτά υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών EE πρόσθεσε επτά πρόσωπα στον κατάλογο όσων υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Τα νέα ονόματα σχετίζονται με την οργάνωση ρωσικών τοπικών εκλογών στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην παράνομα προσαρτημένη Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, μέσω της συμμετοχής τους στις εκλογές, τα πρόσωπα αυτά υποστήριξαν ενεργά δράσεις και εφάρμοσαν πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Η απόφαση φέρνει τον αριθμό των ατόμων που απαριθμούνται από την ΕΕ σε 177. Επιπλέον, η ΕΕ επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε 44 οντότητες στο πλαίσιο του ίδιου καθεστώτος κυρώσεων.

Τα μέτρα συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία εντός της ΕΕ που ανήκουν σε αυτές τις οντότητες είναι παραμένουν παγωμένα και τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ δεν μπορούν να διαθέσουν κεφάλαια προς αυτούς.

Οι νομικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των ενδιαφερομένων, διατίθενται στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ της 28ης Ιανουαρίου 2020.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.