Κάιρο: η πόλη της Αιγύπτου με την υψηλότερη ηχορύπανση

Σύμφωνα με μελέτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το Κάιρο αποδεικνύεται επίσημα ως η πόλη της Αιγύπτου με τη μεγαλύτερη ηχορύπανση.

Μελέτες που εκπονήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αποδεικνύουν και επίσημα ότι το Κάιρο είναι η πόλη της Αιγύπτου με τη μεγαλύτερη ηχορύπανση.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Κάιρο χωρίς τον χαρακτηριστικό του θόρυβο, που καλύπτει όλη την πόλη, τα κλάξον των αυτοκινήτων, λεωφορείων, μοτοσυκλετών και κάθε κινούμενου οχήματος που διασχίζει την πρωτεύουσα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων.

Έτσι, ο ορισμός «πολύβουο Κάιρο» έχει περάσει στη συνείδηση των πολλών.

Όμως, τώρα έρχονται και κυβερνητικές μελέτες που αποδεικνύουν το αυτονόητο.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Γιασμίν Φουάντ δήλωσε ότι «η ηχορύπανση δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα και ότι οι συσκευές παρακολούθησης θορύβου δείχνουν ότι το Κάιρο αποτελεί την πόλη της Αιγύπτου, που πλήττεται περισσότερο από τον θόρυβο, λόγω της μεγάλης πυκνότητας του πληθυσμού.

Εξήγησε ότι το Υπουργείο της ετοιμάζει μια βάση δεδομένων και έναν χάρτη των επιπέδων θορύβου σε ολόκληρη την Αίγυπτο για να συμβάλλει στην καλύτερη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και μεγάλων εθνικών σχεδίων, όπως είναι αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία και κατοικημένες περιοχές.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Αιγύπτου για την αειφόρο ανάπτυξη «Vision 2030», ανέφερε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Γιασμίν Φουάντ, η οποία κατέληξε ότι ο χάρτης αυτός θα είναι χρήσιμος για την εφαρμογή του σχεδίου καταπολέμησης του θορύβου στο Κάιρο, που τα στοιχεία το κατατάσσουν σε μία από πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.