Δεν μπορούν να κάνουν αποτεφρώσεις νεκρών λόγω ελλείψεων

Η έλλειψη στα καύσιμα προκαλεί προβλήματα και στην αποτέφρωση, την ώρα που δυσκολεύονται ακόμα και να θάψουν τους νεκρούς.

Δεν μπορούν να κάνουν πια αποτεφρώσεις τα κοιμητήρια στην Βενεζουέλα, λόγω της έλλειψης γκαζιού, το οποίο έχει λίγα αποθέματα, παρά το ότι υπάρχουν ποσότητες για περιπτώσεις ανάγκης.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, δεν αντέχουν οικονομικά να διατηρήσουν τους νεκρούς τους, εν αναμονή του γκαζιού, αφού το ημερήσιο κόστος είναι ξεπερνά τον μέσο μηναίο μισθό.

Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση πτωμάτων σε κοινούς τάφους στις άκρες των νεκροταφείων, σημείο το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τα αζήτητα πτώματα.

Η έλλειψη καυσίμων στη Βενεζουέλα είναι γεγονός εδώ και καιρό, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές και το φαινόμενο της μη δυνατότητας αποτέφρωσης να είναι καινούριο φαινόμενο.

Οι πολίτες έχουν προσφύγει στις αποτεφρώσεις λόγω του ότι στοιχίζουν σχεδόν το ένα τρίτο από τις ταφές, όμως η έλλειψη καυσίμων προκαλεί ακόμα και δεκαήμερες αναμονές.

Στο μεταξύ όμως, οι ελλείψεις ξύλου και μετάλλου έχουν προκαλέσει αναμονές και στις παραδοσιακές ταφές.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.