Πειραματικός άθλος στο CERN: Βρέθηκε το "σωματίδιο του Θεού"

 

Η πιθανότητα να έχει γίνει λάθος, είναι πέντε στα δέκα εκατομμύρια.

Αυτή η πιθανότητα λάθους, δίνει το δικαίωμα στους επιστήμονες, να δηλώσουν ότι ανακάλυψαν τελικά το αποκαλούμενο σωματίδιο του Θεού. Στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας CERN, γίνεται χαμός από πανηγυρισμούς και επευφημίες, και γιορτάζουν το μεγάλο γεγονός.

Οι ερευνητές, δήλωσαν βέβαιοι, ότι εντόπισαν ένα νέο σωματίδιο που συμμορφώνεται με τις προβλέψεις για το μποζόνιο του Χιγκς,το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε, ότι η ύλη αποκτά μάζα. Κάτι που πιθανόν να δώσει απαντήσεις, για τη δημιουργία της ζωής.

Ο ίδιος ο Χιγκς βρέθηκε στο συνέδριο για να παρακολουθήσει από κοντά την ιστορική ανακοίνωση, και έγινε το πρόσωπο της ημέρας.

Εάν επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη, κάτι που δεν αναμένεται πριν από τον Οκτώβριο, ο πειραματικός άθλος, θα υποσκελίσει το λεγόμενο Καθιερωμένο Μοντέλο, το θεωρητικό οικοδόμημα που αναπτύχθηκε τον περασμένο αιώνα, και συγκεντρώνει όλες τις γνώσεις των φυσικών για τα στοιχειώδη συστατικά του Σύμπαντος.

Στο πείραμα του Κέντρου CERN στη Γενεύη, συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια περίπου 10 χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Όμως όπως όλα δείχνουν, ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς, ήταν αυτός, που έκανε σήμερα ένα μεγάλο άλμα προς το βραβείο Νομπέλ.

 

Νωρίτερα: 

 

Ίσως ήρθε η μεγάλη στιγμή για την επιστήμη.

Πολύ κοντά σε ανακοινώσεις μετά από έρευνες δεκαετιών για την ύπαρξη του γνωστού «σωματιδίου του Θεού» είναι ερευνητές του Cern!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ερευνητές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ και δηλώνουν 99% σίγουροι ότι το έχουν εντοπίσει.

Όπως έγινε γνωστό «κλειδί» στην κατανόηση του τρόπου δημιουργίας του Σύμπαντος είναι το μποζόνιο του Higgs, του οποίου ο ρόλος είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.

Μποζόνιο του Higgs ή αλλιώς "σωματίδιο του θεού" είναι ο παράγοντας που φέρεται να έδωσε μάζα και ενέργεια μετά το «Big Bang» και τη δημιουργία το Σύμπαντος, πριν 13,7 δισ. χρόνια.

Η βεβαιότητα, ύπαρξης του σωματιδίου Higgs είναι το φάντασμα το οποίο βασανίζει την επιστημονική κοινότητα από το 1960.

Ονομάζεται και «Σωματίδιο του Θεού», επιστημονικά, το Μποζόνιο του Higgs, στην ουσία «Σωματίδιο της αρχής του παντός».

Θεωρητικά σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Έκρηξης», αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δημιουργία του Σύμπαντος. Θεωρητικά πάντα σχηματίζεται όταν υφίσταται τρομακτικής ισχύος έκλυση ενέργειας, ανάλογη με εκείνην του «Big Bang».

Θεωρητικά πάντα το σωματίδιο αυτό αποτελεί τον χαμένο κρίκο στην «Συνολική Θεωρία» η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει τα πάντα, ως βασικό μοντέλο και  θεωρητικά πάντα, η αποκάλυψη της ύπαρξής του θα ισοδυναμούσε με το απόλυτο ραντεβού της ανθρωπότητας με το Θεό.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 4 Ιουλίου και σύμφωνα με τους ειδικούς θα έχουν πολύ ενδιαφέρον

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.