Επέζησε 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα

Ο 19χρονος έπινε θαλασσινό νερό και έτρωγε ψάρια για να επιβιώσεi.

Ο Άλντι Νόβελ Άντιλανγκ, ένας 19χρονος από την Ινδονησία, κατόρθωσε να επιζήσει για 49 ημέρες στη θάλασσα. Για να επιβιώσει έπινε θαλασσινό νερό και έτρωγε ψάρια

Η περιπέτεια του 19χρονου ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και 125 χιλιόμετρα από τις ακτές τις Ινδονησίας, όταν ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το σκάφος του. Βρέθηκε κοντά στο Γκουάμ, όπου τον εντόπισε τυχαία το πλοίο MV Arpeggio από τον Παναμά.

Ο νεαρός, εργαζόταν στο αλιευτικό σκάφος τύπου “rompong”, που θεωρείται πλωτή παγίδα ψαριών, αλλά δεν διαθέτει κουπί ή κινητήρα.  Η δουλειά του ήταν να φωτίζει τους λαμπτήρες του rompong, που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν ψάρια ενώ κάθε εβδομάδα κάποιος από την εταιρία του πήγαινε φαγητό, νερό και καύσιμα.

Όμως, στις 14 Ιουλίου, η πλωτή καλύβα χτυπήθηκε από δυνατούς ανέμους και απομακρύνθηκε από τη θέση της. Ο Αντιλάγκ είχε περιορισμένες προμήθειες. Οπότε για να επιβιώσει έπιανε ψάρια και τα έψηνε καίγοντας τους ξύλινους φράκτες του rompong.

ΠΛΩΤΗ ΚΑΛΥΒΑ - 19ΧΡΟΝΟΣ

 «Είπε ότι φοβήθηκε και συχνά έκλαιγε, αποκάλυψε στην Jakarta Post ένας διπλωμάτης της Ινδονησίας στην Οσάκα, ενώ πρόσθεσε, κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, οι ελπίδες του αναπτερωνόταν. Όμως, είπε ότι πάνω από 10 πλοία πέρασαν μπροστά του και κανένα δεν σταμάτησε ή δεν τον είδε.

Ο 19χρονος, στις 31 Αυγούστου, είδε το MV Arpeggio και έστειλε επείγον σήμα. Τότε, ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τη λιμενική αρχή, η οποία τον συμβούλευσε να πάρει το νεαρό μαζί του στην Ιαπωνία.

Ο Άντιλαγκ έφτασε στην Ιαπωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και πέταξε για την Ινδονησία δύο μέρες αργότερα, όπου συναντήθηκε με την οικογένειά του.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.