Πρώτη μήνυση για Σαρκοζί μετά το τέλος της ασυλίας του

 

Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους Νικολά Σαρκοζί έγινε στόχος μιας πρώτης μήνυσης μετά το τέλος της προεδρικής ασυλίας του, καθώς δύο οικογένειες θυμάτων μιας επίθεσης στο Καράτσι τον κατηγορούν ότι παραβίασε το απόρρητο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί μπορεί να ασκηθεί δίωξη από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, καθώς έκλεισε ένας μήνας αφότου εγκατέλειψε τα προεδρικά καθήκοντα. Αυτή η πρώτη προσφυγή, που κατατέθηκε από δύο οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 8ης Μαΐου 2002 στο Καράτσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 εργαζομένων της Διεύθυνσης Ναυπηγείων (DCN), καταγγέλλει τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας σε μια ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με την έρευνα της οικονομικής πτυχής της υπόθεσης της επίθεσης στο Καράτσι.

Στην ανακοίνωση αυτή, η προεδρία της Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι "σχετικά με τη λεγόμενη υπόθεση του Καράτσι, το όνομα του αρχηγού του κράτους δεν υπάρχει σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου". "Ουδέποτε αναφέρθηκε από μάρτυρα ή πρωταγωνιστή αυτού του φακέλου", συνέχιζε η προεδρία.

Η ανακοίνωση αυτή είχε δοθεί στη δημοσιότητα λίγο μετά τις διαδοχικές απαγγελίες κατηγοριών σε βάρος δύο στενών συνεργατών του αρχηγού του κράτους, των Τιερί Γκομπέρ και Νικολά Μπαζίρ. Στην προσφυγή τους, οι δύο οικογένειες εκτιμούν πως, δίνοντας στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση, ο πρόεδρος παραβίασε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.