Αυστηρότερες ποινές εξαιτίας των αυξημένων θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα λόγω των αυξημένων θανατηφόρων εργατικών. Ποιες οι αποφάσεις στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην τροποποίηση του περί Ασφάλειας και  Υγείας στην Εργασία Νόμο του 2018, λόγω της αύξησης των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο εξετάστηκε, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, από Τριμερή Διευρυμένη Τεχνική Επιτροπή του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, των Εργοδοτικών Οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και άλλων.

Μάλιστα στην συνεδρίαση προέκυψε πρόταση, την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και που προνοεί αυστηρές εξώδικες ρυθμίσεις για τα θέματα ασφάλειας και υγείας, προωθώντας αυστηρότητες ποινές, με στόχο την αποτροπή ανάλογων ατυχημάτων στο μέλλον.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.