Νέα κύματα μεταναστών το 2018 προαναγγέλλει ο Γκουτέρες

Να ετοιμαστούν,γιατί αναμένονται το 2018 μεγάλα κύματα μεταναστών, καλεί τις χώρες -μέλη των Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες.

Έτοιμες να διαχειριστούν μεγάλα κύματα μεταναστών το 2018, θα πρέπει να είναι οι χώρες- μέλη του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, και τις καλεί μέσα από την έκθεση του «Κάνουμε τη Μετανάστευση Εργασία για Όλους» να υιοθετήσουν συγκεκριμένες στρατηγικές για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα νέα μεγάλα κύματα μεταναστών: 

"Καλύτερος τρόπος για να δοθεί ένα τέλος στο στίγμα της παρανομίας και της κακοποίησης γύρω από τους μετανάστες, είναι στην πραγματικά, οι κυβερνήσεις, να θέσουν σε εφαρμογή περισσότερες νομικές οδούς, για την (νόμιμη) μετανάστευση". 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τονίζει πως οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη, μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, να μεριμνήσουν για τη χορήγηση πόρων στους μετανάστες και να εξεύρουν λύσεις για όσους δεν θα αναγνωριστούν ως πρόσφυγες και δεν θα είναι δυνατός ο επαναπατρισμός τους. 

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε επίσης όσους στέκονται εμπόδιο στην μετανάστευση, φωτογραφίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες: "Oι αρχές που εγείρουν σημαντικά εμπόδια για την μετανάστευση ή επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς για την εργοδότηση μεταναστών, επιφέρουν άσκοπη οικονομική αυτοκαταστροφή, καθώς βάζουν εμπόδια στην ικανοποίηση των εργασιακών αναγκών τους, κατά τρόπο νόμιμο και ομαλό". 

Να θυμίσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Παγκόσμιο Σύμφωνο μεταναστών θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο.


Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.