Μπορούμε να εργαζόμαστε μέχρι τα 74;

 

Μπορούμε να εργαζόμαστε μέχρι τα 74! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα της ΕΕ που δημοσιεύεται σήμερα, και η οποία καταδεικνύει πως οι άνδρες και οι γυναίκες στην Ευρώπη κατά μέσο όρο έχουν προσδόκιμο όριο να ζήσουν εν πλήρη υγεία έως και τα 74 έτη τους.

Συνεπώς, υποστηρίζει η έρευνα οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και πέραν του καθορισμένου έτους συνταξιοδοτήσεώς τους.


Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat δημοσίευσε σήμερα την έρευνα που αφορά τα επιπλέον «έτη υγιούς βίου» για όσους διανύουν το 65ο έτος της ζωής τους, τα οποία καθορίζονται ως «ο αριθμός των ετών που ένας άνθρωπος σε μία συγκεκριμένη ηλικία αναμένεται να ζήσει χωρίς κάποια σοβαρά, ή μέτρια, προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος δύναται να διατηρήσει τις συνήθεις του δραστηριότητες».

Τα στοιχεία ανέρχονται στα 8,8 έτη για τις γυναίκες και τα 8,7 έτη για τους άνδρες.

Οι υπολογισμοί αυτοί συσχετίζονται με την γενική υπόθεση για προσδόκιμο όριο ζωής τα 86 για τις γυναίκες και τα 82,4 για τους άνδρες.

Το προσδόκιμο υγιούς ζωής μετά τα 65 είναι υψηλότερο στη Σουηδία (15,5 έτη), τη Δανία (12,8 έτη) και το Λουξεμβούργο (12,4 έτη) και χαμηλότερο στη Σλοβακία (2,8 έτη για τις γυναίκες και 3,3 για τους άνδρες), τη Ρουμανία (5 έτη) και την Εσθονία (5,5 έτη), προκύπτει από την μελέτη της Eurostat.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.