Αλλού παραιτούνται...

Ενώ στην Κύπρο γίνεται πολύς λόγος για τα πρόστιμα και την ασυλία των βουλευτών, σε κάποια άλλη γωνιά της γης και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, Υπουργός υπέβαλε παραίτηση από το αξίωμά του, διότι, όπως αποκαλύφθηκε, δεν φρόντισε να πληρώσει ένα πρόστιμο που του επιβλήθηκε για υπερβολική ταχύτητα.

Πρόκειται για τον υπουργό Αστυνομίας και Κοινοτικής Ασφάλειας, Ντέιβιντ Γκίμπσον, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, ο οποίος παραιτήθηκε μόλις δεκατρείς ημέρες μετά τον διορισμό και την ορκωμοσία του. Όπως αποκαλύφθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο, η άδεια οδήγησης του κ. Γκίμπσον ακυρώθηκε για τρεις μήνες, επειδή δεν πλήρωσε ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τιμωρίας φαίνεται πως ο κ. Γκίμπσον οδήγησε μοτοσικλέτα και τώρα ενδέχεται να κατηγορηθεί για οδήγηση χωρίς άδεια. Επίσης, λέγεται πως δεν είχε πληρώσει πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, κάτι που απέκρυψε από τον πολιτειακό πρωθυπουργό όταν του ανέθεσε το Υπουργείο Αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Κάμπελ Νιούμαν, δήλωσε ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού του, επειδή αυτός γνώριζε το υψηλό επίπεδο ευθύνης και απαιτήσεων που έπρεπε να επιδεικνύει.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.