Πως να απαλλαγείτε από τον Δούρειο Ίππο των Mac

 

 

Πατήστε ΕΔΩ και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απαλλαγείτε τον Δούρειο ίππο  των MAC 

Πάνω από μισό εκατομμύριο συστήματα με λειτουργικό Mac έχουν μολυνθεί από ιό, που έχει ξεκινήσει να αντλεί προσωπικά δεδομένα σε μία βάση δεδομένων που βρίσκεται στα χέρια των δημιουργών του.Τα περισσότερα μολυσμένα συστήματα βρίσκονται στην αγορά των ΗΠΑ. 

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Mac έχουν μολυνθεί από  κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με Ρωσική εταιρία δημιουργίας αντιικού λογισμικού.

Σύμφωνα με έρευνα της Dr Web, σε περίπου 600.000 Mac έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, καθιστώντας τα εν δυνάμει ευάλωτα ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ενός «botnet».

Η εταιρία αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς μολυσμένους υπολογιστές βρίσκονται στις ΗΠΑ. 

Η Apple διέθεσε αναβάθμιση ασφαλείας, όμως οι χρήστες που δεν έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση της αναβάθμισης παραμένουν εκτεθειμένοι.

Ο ιός, με ονομασία Flashback Trojan, εντοπίστηκε αρχικά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και διαπιστώθηκε ότι εμφανίζεται με τη μορφή αναβάθμισης του Flash Player. Με την εγκατάστασή του απενεργοποιούσε μέρος του λογισμικού ασφαλείας του υπολογιστή.

Μεταγενέστερες εκδόσεις του κακόβουλου λογισμικού εκμεταλλεύονταν κενά ασφαλείας στη γλώσσα προγραμματισμού Java προκειμένου να επιτρέψουν την εγκατάσταση λογισμικού από ψεύτικους ιστότοπους, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Η Dr. Web αναφέρει πως μετά την εγκατάσταση, ο ιός έστελνε μήνυμα στο διακομιστή ελέγχου του εισβολέα, μέσω ενός μοναδικού αριθμού αναγνώρισης του μολυσμένου υπολογιστή. 

Μέσω αυτού του κώδικα, οι εισβολείς αποκτούν θεωρητικά τη δυνατότητα ελέγχου του υπολογιστή, σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της Dr. Wer, Mπόρις Σαρόφ, στο BBC. Ο Σαρόφ τονίζει πως ο κίνδυνος είναι θεωρητικός, καθώς από τη στιγμή που η εταιρία του επιτέθηκε στο botnet, ώστε να το θέσει εκτός ελέγχου των εισβολέων, δεν έχει παρατηρηθεί καμία κακόβουλη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μεγαλύτερος αριθμός μολυσμένων υπολογιστών βρίσκεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Αυστραλία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μάλλον στοχοποιήθηκαν Αγγλόφωνοι πληθυσμοί. Επιπλέον, επισημαίνει ότι 274 από τους μολυσμένους υπολογιστές εντοπίστηκαν στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, έδρα της Apple. 
 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.