Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή

 

Εμπειρογνώμονας της Greenpeace που στάληκε στην πετρελαϊκή εξέδρα της Total, όπου έχει σημειωθεί σημαντική διαρροή πετρελαίου, έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ατύχημα και για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου που έχουν χυθεί στη θάλασσα.

''Βρισκόμαστε στη μέση ενός ελαιώδους ιριδίζοντος στρώματος. Υπάρχει μεγάλη ποσότητα πετρελαίου πάνω στο νερό. Υπάρχει παντού. Εχει πολλά χιλιόμετρα μήκος και θα έλεγα πολλές εκατοντάδες πλάτος'', πρόσθεσε. 

Η Greenpeace πήρε δείγματα νερού για αναλύσεις ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς ''τι είναι αυτός ο ιριδισμός'', δήλωσε. 

Η Total από την πλευρά της διέψευσε ότι πρόκειται για διαρροή πετρέλαιου.

''Πρόκειται για συμπυκνώματα αερίου, ελαφράς μορφής τα οποία δεν δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο για τα θαλάσσια πτηνά ή για την υπόλοιπη θαλάσσια ζωή'', δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη της διαρροής, πριν από οκτώ ημέρες, η Total είχε ανακοινώσει πως, όταν αυτή σημειώθηκε, διέφυγε πρώτα υγρό, προκαλώντας το σχηματισμό ενός λεπτού στρώματος υδρογονανθράκων επιφάνειας περίπου 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το συμπύκνωμα πρόκειται, σύμφωνα με την εταιρεία, να εξατμιστεί. 

Η Total, η οποία κατηγορείται για έλλειψη διαφάνειας, αναμένεται αργότερα σήμερα να προβεί σε δηλώσεις για την κατάσταση.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.