Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων

Το συγκεκριμένο φάρμακο αφορά την αποτροπή επιδείνωσης της νόσου και η χορήγησή του σε νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων

Έφτασαν στην Ελλάδα σήμερα οι πρώτες παρτίδες του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, το οποίο βασίζεται σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 2.000 δόσεις του φαρμάκου που ανήκει στις εταιρίες Regeneron-Roche, τις οποίες παρέλαβε σήμερα το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Η παράδοση των φαρμάκων έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Το φάρμακο έχει αποθηκευτεί ασφαλώς σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές του Ινστιτούτου, έως ότου λάβει και τυπικά την απαραίτητη έγκριση για τη διάθεσή του.

Το συγκεκριμένο φάρμακο αφορά την αποτροπή επιδείνωσης της νόσου και η χορήγησή του σε νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που θα προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς. Το ΙΦΕΤ θα διανείμει και θα παραδώσει τις παραληφθείσες δόσεις βάσει οδηγιών του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...