Ερντογάν: Η αναβίωση του διαλόγου με την Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία

Σε βιντεοσκοπημένη παρέμβασή του στο forum του German Marshall Fund

Την εκτίμηση ότι «η αναβίωση του διαλόγου με τον γείτονά μας και τον σύμμαχό μας την Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας, καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένη παρέμβασή του στο forum του German Marshall Fund που διεξάγεται ταυτόχρονα με τη Σύνοδο των ηγετών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμα ότι πιστεύει ότι «η αναβίωση του διαλόγου με τον γείτονά μας και τον σύμμαχό μας την Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας ως καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ερντογάν στο τηλεοπτικό του μήνυμα στο φόρουμ ανέφερε ότι «εφαρμόζουμε μια εποικοδομητική και ενεργή πολιτική που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση».

«Ηγούμαστε σε όλες τις πρωτοβουλίες για την εδραίωση σταθερότητας από το Ιράκ στο Αφγανιστάν από τον Καύκασο στα Βαλκάνια, από τον Εύξεινο Πόντο στη Μεσόγειο και στην Αφρική. Δίνουμε προσοχή στο διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη, και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι η αναβίωση των διαύλων διαλόγου μεταξύ μας και του γείτονά μας και του συμμάχου μας της Ελλάδας εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας, καθώς και την επίλυση διμερών θεμάτων», είπε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.