Σακελλαροπούλου: Η απόφαση για την Αγιά Σοφία προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

«Επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ως μια προκλητική κίνηση, η οποία πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Όπως σημείωσε, σε ανακοίνωσή της, η κ. Σακελλαροπούλου, η απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας προκαλεί την ιστορική μνήμη και υπονομεύει τις προοπτικές διαλόγου των θρησκειών.

«Η Αγιά Σοφιά, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.