Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 68% των Ελλήνων

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

 
Παράλληλα σημειώνεται πως η απασχόληση στην Ελλάδα έχει μειωθεί σε ποσοστό 8,7% δηλαδή χάθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
 
Ακόμη σε ότι αφορά τους άστεγους στη χώρα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και πλέον ανέρχονται σε 20.000 συνολικά. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
 
Και τα ανησυχητικά στοιχεία συνεχίζονται αφού το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με έκθεση σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων και των Ισπανών που συνέταξε ο ΟΟΣΑ.
 
Μάλιστα φαίνεται πως οι Έλληνες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, αφού αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 συμπολίτες μας, την ίδια ώρα που στη ο αριθμός των Ισπανών που πήγαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για δουλεία έφτασε τους 13.000.
 
Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, όπως αναφέρει μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.