Στον Ευάγγελο Βενιζέλο η διερευνητική εντολή (videos)

 

 

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής που έλαβα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορώ να πω ότι είναι αν όχι αισιόδοξο, πάντως ένας καλός οιωνός, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ κοντά στις απόψεις μας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για "οικουμενική κυβέρνηση με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές του 2014".

Ό πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Κουβέλη συγκεκριμένη και υπεύθυνη, λέγοντας ότι "σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας", ενώ σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ ουσιαστική. 

"Θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου, αύριο θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά και με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα ανταποκριθούν στην παράκλησή μου να τους συναντήσω, προφανώς θα συναντηθώ ξανά με τον κ. Τσίπρα", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία του επανέλαβε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ. "Θα συνεχίσω την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για τη φάση της διαβιούλευσης που θα διεξαχθεί με το συντονισμό του προέδρου της Δημοκρατίας", κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Στάση αναμονής κρατούν προς το παρόν στη ΝΔ και παραπέμπουν στην αυριανή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, κάθετα αρνητικό το πρώτο ανεπίσημο σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει βήμα πίσω από το πλαίσιο των 5 σημείων της δικής του πρότασης στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Παρασκευή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την εντολή αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων, που νωρίτερα επέστρεψε στον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι προσπάθειές του δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα που διαθέτουν τους τουλάχιστον 120 βουλευτές, που απαιτεί το Σύνταγμα.

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως τη θέλει ο ελληνικός λαός, ευρωπαϊκή με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «αρκεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε καλόπιστα και το δικό σας έργο στη διαβούλευση που θα έχετε με τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κάρολο Παπούλια. «Είναι σημαντικό αυτό που λέτε» αντέτεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε στον Ευ. Βενιζέλο καλή δύναμη.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. «Δεν δηλώνω αισιόδοξος, αλλά υπεύθυνος» δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανάληψη της τρίτης διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε και στην Κ.Ο του κινήματος, πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια διότι η χώρα και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη από κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου, Κουβέλη

Νωρίτερα: 
Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε την Τετάρτη με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο, ενώ το πρωί είχε συνάντηση με εκπροσώπους των κοινωνικών φορείς. Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, "ο κ. Τσίπρας μου ζήτησε  να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε μετά τη συνάντηση ότι "στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια". Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι υπάρχουν δεδομένες διαφορές σε συγκεκριμένα ζητήματα με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο ότι δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση μειοψηφίας με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημοκρατικής Αριστεράς, αφού οι έδρες των τριών αυτών κομμάτων δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο άθροισμα των 120 βουλευτών. Μιλώντας νωρίτερα στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική του Ομάδας, χαρακτήρισε το κόμμα του δύναμη σταθερότητας σε ένα κλίμα αναξιοπιστίας.

«Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά πρωτίστως το περιεχόμενό της. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει δηλώσεις μετάνοιας, ζητάμε να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση στη Βουλή, με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αν αποδέχονται τις προτάσεις μας ως βάση διαλόγου, αν μας διαβεβαιώσουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους προς τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ, τότε ενδεχομένως να έχει νόημα η συζήτηση». Και πρόσθεσε: «Αν όμως επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κυβέρνηση ομηρίας στις δικές τους δεσμεύσεις, αυτό να το ξεχάσουν». 
 

Την άμεση διενέργεια εκλογών ζητά το ΚΚΕ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: "Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός".

Ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία. "Το μέλλον της χώρας είναι σε τεντωμένο σκοινί και ο κύριος Τσίπρας επιδίδεται σε τηλεοπτικά σόου αντί να καταθέτει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται στις τηλεοπτικές κάμερες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ζορμπάς. Ανοιχτή στη σύμπηξη ενός μεταρρυθμιστικού-φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με τη συμμετοχή πολιτικών από κόμματα εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα αποτελεσματικά, δηλώνει η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, εν όψει μάλιστα της αυξημένης πιθανότητας για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Εξάλλου, απέκλεισαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τους ίδιους στη θέση του πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει στον Κάρολο Παπούλια την εντολή αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι προσπάθειες του δεν καταλήγουν σε συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα που διαθέτουν τους τουλάχιστον 120 βουλευτές, που απαιτεί το Σύνταγμα. Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έχει ήδη οριστεί για την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι.

Την εντολή θα κληθεί να λάβει εν συνεχεία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που επίσης μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να διακριβώσει αν εκείνος έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. 

Με την επιστροφή άκαρπης της διερευνητικής εντολής και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο βήμα, ήτοι ή τον κύκλο κατ΄ ιδίαν επαφών του Καρόλου Παπούλια με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής ή της σύσκεψης όλων των αρχηγών, υπό την προεδρία του, σε μια ύστατη απόπειρα να υπάρξει συμφωνία για νέα κυβέρνηση. Αν κι αυτή η διαδικασία ναυαγήσει, μόνη διέξοδος απομένει η νέα προσφυγή στις κάλπες, το νωρίτερο εντός 25 ημερών, πιθανότατα στις 10 ή 17 Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η χώρα δεν θα αντέξει άλλο κύκλο εσωστρέφειας και προειδοποίησε για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα εις βάρος του λαού όσο περισσότερο διαρκέσει η αβεβαιότητα. «Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να επικρατήσει για πολύ. Οποιαδήποτε χαλάρωση στο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα την πληρώσει ο λαός, με την λήψη αναγκαίων μέτρων, ώστε να καλυφθεί ότι χαθεί αυτό τον καιρό», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της προηγούμενης, η νέα Βουλή θα συνέλθει πρώτη φορά στις 17 Μαΐου, όμως δεν αποκλείεται για λόγους επίσπευσης της προκήρυξης εκλογών, να υπάρξει νέο Διάταγμα, που θα ορίζει η ορκωμοσία των βουλευτών και η αμέσως μετά διάλυση της Βουλής να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και την Δευτέρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Humanite ο κ. Τσίπρας επιδιώκει επαφή με τον Φρανσουά Ολάντ, μια συνάντηση που δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού ο Γάλλος πρόεδρος δεν συναντά αρχηγούς κομμάτων. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα στείλει  επιστολή  στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Δείτε στα βίντεο, τα σχετικά εκτενή ρεπορτάζ των συναδέλφων του ΑΝΤ1 Ελλάδος: 

Ποικίλα τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας

Στον Ευ. Βενιζέλο περνά η διερευνητική εντολή

 
Νωρίτερα: 
 
Ακαρπη απέβη η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό Κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος  έκανε δύο εναλλακτικές προτάσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η πρώτη είναι η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και η δεύτερη αφορά μια κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, της ΔΗΜ.ΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων την οποία μπορεί να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ εφόσον εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την βελτίωση της θέσης της χώρας μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ λέγοντας ότι στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, πρόσθεσε ότι θα παραλάβει αύριο τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει την προσπάθεια.   

Nωρίτερα: 

Τον τελευταίο κύκλο των επαφών του, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, άρχισε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με πρώτο, κατά σειρά, τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνο Καμένο.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και θα κλείσει τις επαφές του με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο στις 13.00, προφανώς για να καταθέσει την εντολή, στην περίπτωση που δεν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως είναι και το πιο πιθανό.

Απόψε και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και θα αναφερθεί στις προοπτικές που διαγράφονται για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, υπήρξε μια διερευνητική επικοινωνία με τη γαλλική πλευρά. Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Σημειώνεται ότι καθημερινά, μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα από ξένα κόμματα και ηγέτες για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νωρίτερα: 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά πρωτίστως το περιεχόμενό της. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει δηλώσεις μετάνοιας, ζητάμε να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση στη Βουλή, με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αν αποδέχονται τις προτάσεις μας ως βάση διαλόγου, αν μας διαβεβαιώσουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους προς τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ, τότε ενδεχομένως να έχει νόημα η συζήτηση». Και πρόσθεσε: «Αν όμως επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κυβέρνηση ομηρίας στις δικές τους δεσμεύσεις, αυτό να το ξεχάσουν».

Το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά στις 5.00 μ.μ με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Πολιτών Πάνο Καμμένο, στις 6.00 μ.μ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά. Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Τσίπρα με το ΚΚΕ, καθώς η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ανακοίνωση του Περισσού αποδομεί τις εξαγγελίες που έκανε νωρίτερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία. "Το μέλλον της χώρας είναι σε τεντωμένο σκοινί και ο κύριος Τσίπρας επιδίδεται σε τηλεοπτικά σόου αντί να καταθέτει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται στις τηλεοπτικές κάμερες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ζορμπάς.

Εάν δεν τελεσφορήσει η προσπάθεια του κ. Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που επίσης μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να διακριβώσει αν εκείνος έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, με επιστολή που θα στείλει την Τετάρτη στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θα ζητήσει την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.
 
Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.
 
 
Υποστήριξη από το Μίκη Θεοδωράκη
 
Την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Α. Τσίπρα «να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας», εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του μετά από συνάντηση που είχε απόψε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύονταν από τον Μ. Γλέζο και τον συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη.
Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε «όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης».

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.