Έσπασε κάθε ρεκόρ η αποχή

 

Αλλο ένα ρεκόρ, αυτό της αποχής καταρρίφθηκε κατά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αφού άγγιξε τo 34,91% στην επικράτεια, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να σημειώνονται στην περιφέρεια, μάλλον λόγω του ότι στις κάλπες δεν προσήλθαν οι ετεροδημότες ψηφοφόροι. 

Στα αστικά κέντρα, από την άλλη μεριά, σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. 

Σοβαρές απώλειες μέτρησαν περιοχές, όπως η ακριτική Φλώρινα, όπου οι εκλογείς συμμετείχαν στη διαδικασία σε ποσοστό, μόλις, κατά 40,93%. Στην Κεφαλονιά η αποχή έφτασε το 55,61% και στη Λακωνία το το 54,83%. Στη Λέσβο από την εκλογική διαδικασία οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι απείχαν σε ποσοστό 52,98%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρυτανίας η αποχή έφτασε το 49,30%. 

Στις περιφέρειες της Χίου και της Σάμου, απείχαν από τη διαδικασία ένας στους δύο ψηφοφόρους (50% ήταν συμμετοχή στη Χίο και 50,77% στη Σάμο). 

Στον αντίποδα, σε τρεις μόνον από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ξεπέρασε το 70% και μία το άγγιξε. Πρώτη σε συμμετοχή ήταν η περιφέρεια Αττικής με ποσοστό 75,36%, δεύτερη η Β΄Θεσσαλονίκης με 75,14%, τρίτη η Β΄Αθηνών με 73,42% και τέταρτη η περιφέρεια Λάρισας με 70,40%. Στο 69,77% έφτασε η συμμετοχή στην Α΄Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζεται ότι στις αντίστοιχες βουλευτικές εκλογές του 2009 το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο 30%, έναντι 26% της αναμέτρησης του 2007 και 24% εκείνης του 2004.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.