Το σενάριο για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό

 

Αρκετά πιθανό φαίνεται το σενάριο η Ελλάδα να αποκτήσει έστω και για λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναίκα πρωθυπουργό, μετά το αποτέλεσμα των χτεσινών βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος «…αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή».

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και θα διαλύσει τη Βουλή.

Η κ. Ρένα Ασημακοπούλου βρίσκεται στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου από το 2011. Σε περίπτωση που της ανατεθεί από τον κ. Παπούλια η εντολή να ηγηθεί μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, με αποστολή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.

Η κ. Ρένα Ασημακοπούλου γεννήθηκε το 1946 στην κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας. Το 1964 εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών και μετά την αποφοίτησή της (1969) διορίστηκε βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Το 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίστηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθη: α) Το 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Μεσολογγίου, Πατρών, Κορίνθου και Αθηνών. β) Το 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης και Αθηνών. γ) Το 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων. δ) Το 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου. ε) Το 2005 στο βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση. στ) Το έτος στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανώτερο τμήμα.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.