Η λειτουργία της Αναστάσεως στο Φανάρι

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σε όλο τον κόσμο, υποδέχθηκαν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Ξεχωριστές οι στιγμές στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου της Λειτουργίας της Αναστάσεως προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  

Πλήθος πιστών, ίσως οι περισσότεροι από κάθε άλλο Πάσχα τα τελευταία χρόνια, συνέρευσε με αισθήματα κατάνυξης στην Μητρόπολη της Ορθοδοξίας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για να ακούσει το «Χριστός Ανέστη», το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνθηκε στους πιστούς, αναφερόμενος πρώτα και πάνω από όλα στο νόημα της μεγαλύτερης γιορτής του Χριστιανισμού.

"Απόψε δεν μελετούμε των όρθρων τα μυστήρια αλλά ανεβαίνοντας ψηλότερα από τον κόσμο της απάτης, ανεβαίνοντας σε αιώνια εαρινούς τόπους, ενώ συγχρόνως πατούμε στην ανθοστόλιστη γη του Απρίλη, αυτή που δεν μπόρεσε να κρατήσει στα σπλάχνα της τον Αρχηγό της ζωής, διακηρύττουμε και εξαγγέλλουμε τις εγγύς και τις μακρόν, της Χριστιανής και μη Χριστιανής, το μέγα θαύμα, ότι ο Υιός του Θεού, όχι μόνο καταδέχθηκε να δοκιμάσει τον δικό μας ανθρώπινο θάνατο, αλλά και μας έδωσε με την δική του Ανάσταση, τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη δική του Θεϊκή ζωή".

Οι από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη πιστοί που βρέθηκαν στο Φανάρι, άκουσαν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να στέλνει μηνύματα πανταχόθεν, σε μια δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά και για την Οικουμένη.


 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.