Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Περισσότερες διακρίσεις φέρνει η κρίση

Οι καταγγελίες για διακρίσεις σε βάρος εργαζόμενων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν σημαντική αύξηση, της τάξεως του 53%, το 2011 έναντι 37% το 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης και των απαιτήσεων των Μνημονίων, σύμφωνα με Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, με θέμα «Φύλο και Εργασιακές Σχέσεις».

Στην έκθεση παρουσιάζεται η εμπειρία του Συνηγόρου ως φορέα παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την εργασία, ενώ επίσης καταγράφεται μία πρώτη αποτίμηση της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στις διακρίσεις λόγω φύλου στην εργασία.

Έτσι, πέρα από την αύξηση των καταγγελιών για διακρίσεις σε βάρος γυναικών στον ιδιωτικό τομέα, παρατηρήθηκε και αύξηση των τηλεφωνημάτων εργαζομένων που αναζητούν πληροφόρηση για τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς και συμβουλές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.
 
 
 
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.