Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Κάτω από τα όρια της φτώχειας μισό εκ. παιδιά στην Ελλάδα

Ζοφερή είναι η εικόνα για ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών στην Ελλάδα , όπως αποτυπώνεται σε έκθεση της Unicef.

Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9%
 
Επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat από το 2010, η Unicef σημειώνει πως η φτώχεια πλήττει 439.000 παιδιά στη χώρα.

Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7% , σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
 
Περισσότερα από 100.000 παιδιά στην Ελλάδα πως εργάζονται, σύμφωνα με την έκθεση. Αν και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας κάθε χρόνο εκδίδονται μόνο 1.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων περίπου, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπολογίζει τον αριθμό των εργαζομένων ηλικίας 15 ως 18 χρόνων σε 8.886 (2011). Λαμβάνοντας όμως υπόψη τον αριθμό της σχολικής διαρροής σε συνάρτηση με τις εκτιμήσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ότι 70% των μαθητών που διακόπτουν το σχολείο εισέρχονται στην αγορά εργασίας, ο Συνήγορος του Παιδιού υπολογίζει ότι στην πραγματικότητα οι ανήλικοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 100.000.
 
Συνολικά η παιδική φτώχεια στην Ευρωζώνη κινείται στο ποσοστό του 20,5%. Στην πρώτη θέση, πάντως, βρίσκεται η Βουλγαρία, με ποσοστό 26,8%, ενώ στην τελευταία η Δανία, με ποσοστό παιδικής φτώχειας στο 10,9%.
 


 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.