Νέα δέσμη μέτρων τον Ιούνιο

Δίχως μέτρο και τελειωμό μοιάζουν τα απανωτά μέτρα που πρέπει να μπαλώσουν τις τρύπες λόγω της ατολμίας πλήρους εφαρμογής διαρθρωτικών αλλαγών και της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, ακόμη και να μαζέψει τους φόρους.

Πέρα από τις παρεμβάσεις ύψους 11,5 δις  για την διετία 2013-14, τον Ιούνιο έρχεται, όπως όλα δείχνουν, ακόμη ένα μπουκέτο μέτρων, για να αντιμετωπιστεί η βαθύτερη των προβλέψεων ύφεση, την οποία το ΙΟΒΕ εκτιμά για το 2012 στο 5%, από 3% που την προέβλεπε πριν από 3 μήνες, αλλά και για να καλυφθούν τα επιπλέον των στόχων ελλείμματα, που για το 2011 το ΙΟΒΕ υπολογίζει στο 1,3 δις και για φέτος σε ακόμη 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως τόνιζαν ότι «επιπλέον μέτρα θα ζητήσει η τρόικα τον Ιούνιο, μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αν διαπιστώσει αποκλίσεις στα έσοδα, ώστε αυτές να καλυφθούν με ισόποση περικοπή δαπανών».

Το μέχρι τώρα ακολουθούμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής εφαρμόζεται λάθος, γι΄ αυτό και κρατά βαλτωμένες την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ζωή των Ελλήνων, επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεση του το ΙΟΒΕ.
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.