Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Όλι Ρεν: Γιατί απέτυχε το πρώτο Μνημόνιο

Στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης οφείλεται η αποτυχία εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μιλώντας ενώπιον των μελών των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρατήρησε ότι ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών απέχει από το να είναι επαρκής για να κάνει τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα στην Ελλάδα ή να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Ρεν αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και οι θυσίες που ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει έως τώρα είναι σημαντικές, αλλά, όπως είπε, χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες, καθώς υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί.

Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι η ελληνική κρίση «αποτέλεσμα πολυετών ανεύθυνων πολιτικών» ενώ όπως είπε, αποτελεί «τεράστια πρόκληση», τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για την Ε.Ε..

Αναφερόμενος στο πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι αποτελεί «μάθημα», ενώ όσον αφορά στο δεύτερο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους και να αναλάβουν την ευθύνη για αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι το δεύτερο πρόγραμμα συνοδεύεται από μια «άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη», κάτι το οποίο, όπως είπε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις χώρες της ευρωζώνης να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος να ορθοποδήσει. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν, μετά τη ζημιά που έγινε».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την «έλλειψη πολιτικής ενότητας» ως «αχίλλειο πτέρνα» που παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Αθήνας στην εφαρμογή «απαιτητικών μεταρρυθμίσεων» και την ανάταξη των οικονομικών της.

«Η έλλειψη πολιτικής ενότητας, αν και βελτιώθηκε πρόσφατα, μπορεί μόνο να θεραπευτεί από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γεργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα πετύχει μόνον εφόσον εφαρμοστεί κατά 100% στο σύνολο της περιόδου και προέβλεψε ότι η ανεργία αναμένεται να σταθεροποιηθεί το 2013 και να αρχίσει να μειώνεται από το 2014.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.