Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ο Ντράγκι κάλεσε τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κάλεσε τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι και να παραμείνουν εντός της ευρωζώνης προκειμένου να βγουν από την κρίση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι Έλληνες "κάνουν θυσίες με μειώσεις μισθών σε όλους τους τομείς", παραδέχεται ο Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι θυσίες αυτές "θα είναι λιγότερο επώδυνες εντός της ζώνης του ευρώ παρά εκτός".

"Η έξοδος (από την ευρωζώνη) και η δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος δεν θα βελτίωνε τίποτα. Η υποχρέωση για μεταρρυθμίσεις δεν θα γινόταν μικρότερη. Και η πίσω όψη του νομίσματος της εξόδου θα ήταν ο αυξημένος πληθωρισμός και η μεγάλη αστάθεια" προειδοποίησε. Επιπλέον "για ένα χρονικό διάστημα που δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί, κανείς δεν θα δάνειζε στην Ελλάδα τα χρήματα που της χρειάζονται" συνέχισε ο Ντράγκι.

Αυτό που είναι σημαντικό βραχυπρόθεσμα, όπως είπε, είναι να ξαναβρεί η Ελλάδα μια "σταθερή πολιτική κατάσταση" ώστε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί, κάτι που θα έδινε στη χώρα την ευκαιρία να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνει ότι δεν θεωρεί εμπόδιο τις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά τονίζει ότι αν δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μπορεί να μην καταβληθεί η επόμενη δόση προς την χώρα.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.