Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ο Αντώνης Σαμαράς στον ΑΝΤ1 (video)

 

Στις 29 Απριλίου, ή το πολύ μια εβδομάδα αργότερα τοποθετεί ο Αντώνης Σαμαράς την ημερομηνία των εκλογών, όπως τόνισε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Ελλάδος και το Δημήτρη Κοτταρίδη.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση. Και θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο, όχι για να σωθεί η χώρα. Εγώ θέλω εθνική συνεννόηση», διότι «δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από οποιοδήποτε άλλο κόμμα».

Η Αριστερά και τα «κομματίδια»

Εν συνεχεία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στην Αριστερά, όσο και στα «κομματίδια», όπως τα χαρακτήρισε «τα οποία τελευταία φυτρώνουν στα δεξιά μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «η Αριστερά δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, θέλει να βουλιάζει ο τόπος και να κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου […] και αυτή η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μάθει στην αλαζονεία, έχει μάθει στη δήθεν ιδεολογική ηγεμονία. Αυτά τελειώσανε». Όσον αφορά στους εκ δεξιών, ο Αντώνης Σαμαράς τους παρομοίασε με την Αριστερά, καθώς «δεν έχουν ιδεολογία δεν έχουν θέσεις […] το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να μην πάρει η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας την αυτοδυναμία, γιατί τότε οι ίδιο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης».

Τεχνοκράτες υπουργοί - ολιγομελές σχήμα

Σε περίπτωση, πάντως, που η ΝΔ εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο κ. Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθέσει χαρτοφυλάκια σε τεχνοκράτες και μη βουλευτές.

Μάλιστα, δήλωσε πως «θα έρθει η στιγμή με τις αλλαγές που σχεδιάζουμε στο Σύνταγμα, όπου θα διαχωριστεί η Εκτελεστική από τη Νομοθετική εξουσία και για να είσαι υπουργός δεν θα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα βουλευτής», κάτι που χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαίο». Παράλληλα, έκανε λόγο για συγκρότηση ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος.

Η ψήφος στο μνημόνιο ΙΙ

Σε όσους υποστήριξαν πως με τη θετική ψήφο στο δεύτερο μνημόνιο η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έκανε στροφή 180 μοιρών, ο κ. Σαμαράς αντέτεινε ότι «η πολιτική μου δεν άλλαξε, αλλά επιβεβαιώθηκε». Όπως είπε, «ο ρεαλισμός και η πολιτική υπευθυνότητα απαίτησαν εκείνη τη στιγμή να κάνουμε αυτό το οποίο θα έκανε ο κάθε σωστός Έλληνας» στις συνθήκες που δημιούργησε η εξαγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα. «Δεν υπήρχε παρά μόνο η υποχρέωση να εμποδίσω αυτό το κατρακύλισμα του τόπου για πάντα […] η ΝΔ έπρεπε να προστατεύσει και την ευρωπαϊκή μας πολιτική και προοπτική», συνέχισε.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανε η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ήταν να επιδιώξει την υπογραφή μιας σύμβασης που δεν θα «έχει καμία σχέση με το μνημόνιο», το οποίο «δεν μείωνε το χρέος» και «τα επιτόκια ήταν πάρα πολύ ψηλά». Όπως είπε, με την παρούσα σύμβαση, και διαγραφή χρέους επιτεύχθηκε και χαμηλά επιτόκια και μεταχρονολόγηση του χρέους υπήρξε να μπορεί να γίνει η εξυπηρέτησή του.

«Ανάκαμψη ζητούσαμε τότε, ανάκαμψη ζητούμε και τώρα. Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Αγωνιζόμαστε να μπούμε σε μια διαδικασία ανάκαμψης, απογείωσης με ανάκαμψη, ανάπτυξη που είναι το μόνιμο πράγματα που φωνάζω, επαναλαμβάνω, κραυγάζω με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή […] ολόκληρη η ευρωπαϊκή κοινότητα των οικονομολόγων και των ηγετών πλέον στην Ευρώπη μιλάει για ανάκαμψη και είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε από τη σημερινή κατάσταση που έχουμε βρεθεί», όπως τόνισε.

Ανάπτυξη

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαμαράς εστίασε την αναπτυξιακή του πρόταση σε πέντε πυλώνες: «φυσικός πλούτος, αέριο, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, τεράστια δημόσια περιουσία», χωρίς ωστόσο να αφήνει απ’ έξω «το τεράστιο ταλέντο και τα χαρίσματα των Ελλήνων». Μίλησε για αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Ελλάδας, η οποία «μπορεί να γίνει το επίκεντρο της παραθεριστικής κατοικίας στην Ευρώπη», αλλά και διεθνές επίκεντρο συνεδριακού και θρησκευτικού τουρισμού.

Πώς φτάσαμε ως εδώ

«Υπάρχουν ευθύνες», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ και, ερωτηθείς αν θα καταλογιστούν, εμφανίζεται βέβαιος. Υπενθυμίζει την πρόταση προ διετίας του κόμματος για εξεταστική επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θέλω να εκδικηθώ κανέναν, αλλά ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια […] θα γίνει μια εξεταστική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει αυτήν την κατάσταση. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον κόσμο, αυτό θα γίνει και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου αυτές ανήκουν».

Όσον αφορά την αίσθηση ατιμωρησίας που απορρέει από το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές εξεταστικές για σωρεία σκανδάλων, αλλά κανένας δεν πλήρωσε, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι θα γίνει «μία εξεταστική επιτροπή, η οποία θα βγάλει στο φως τα όσα συνέβησαν και ποιοι έχουν τις ευθύνες γι’ αυτά».

δικαίωμα της ελπίδας του κόσμου».

«’Βοήθα Παναγιά’ και όχι ‘αρχίζουμε’»

Τέλος, ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας για το σύνθημα του Ευάγγελου Βενιζέλου «αρχίζουμε», ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς. «Δύο χρόνια έκαναν τα πάντα για να μας τελειώσουν και τώρα ξαναρχίζουν για να μας αποτελειώσουν; Θεός φυλάξοι! Το σύνθημα δεν έπρεπε να είναι ‘αρχίζουμε’, ‘βοήθα Παναγιά’ έπρεπε να είναι».

Ως προς μια ενδεχόμενη δημοσκοπική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως «ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Οι ευθύνες όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και δεν κρύβονται με τίποτα». Όσον αφορά τις ευθύνες που φέρει η ΝΔ για την παρούσα κατάσταση, δεν κρύφτηκε, αλλά αναγνώρισε πως το κόμμα του φέρει μεν ευθύνες, «αλλά εμάς η ευθύνη είναι ότι μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε, όταν έπρεπε γρήγορα, ενώ αυτοί έκαναν πράγματα, τα οποία μας οδήγησαν στον γκρεμό».

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά :  ΚΛΙΚ  ΕΔΩ 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.