Νέες προβλέψεις-σοκ

Προβλέψεις-σοκ για νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που έδωσε την Δευτέρα, ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος. Οι μειώσεις των μισθών υπολογίζονται κατά μέσο όρο στο 10%, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένει βαθιά ύφεση κι εφέτος, της τάξης του 4,5%.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι περικοπές στους μισθούς θα συνεχιστούν όχι μόνο εφέτος αλλά και το 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλλιπο, Πετσάλνικο, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, το 2012 εκτιμάται ότι οι µόσες ανελαστικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας θα µγειωθούν κατά 8,4% με 9,2%, δηλαδή πραγματική μείωση 9,3%-10,1%. Το 2013, η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 7% : 3% περίπου στο Δηλώσιμο και σχεδόν 9% στον ιδιωτικό τομέα. Στην έκθεση επισημαίνεται η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων με έμφαση στις δαπάνες και λιγότερο στα έσοδα.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.