Αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ

 

«Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από την βάση.

Σε περίπου 240.000 ανθρώπους αναμένεται να ανέλθει τελικά η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, η οποία διέκοψε χθες αργά το βράδυ τις εργασίες της και αναμένεται να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα σήμερα το μεσημέρι.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 12.00 θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 13.00 θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου απερχόμενος από την Ιπποκράτους.

Νωρίτερα: 

Περίπου διακόσιες χιλιάδες φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι προσήλθαν σήμερα και εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο του κόμματος τον ηλικίας 55 ετών, εκ Θεσσαλονίκης πολιτικό, και νύν Υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κάλπες στήθηκαν και εδω στη Κύπρο, σε όλες τις ελεύθερες πόλεις.

Ψηφισαν διακόσια ενενήντα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, και ο κύριος Βενιζέλος, που δεν είχε αντίπαλο, πήρε διακόσιες ογδόντα μία ψήφους. Εννέα ψηφοδέλτια ηταν λευκά.  

Νωρίτερα Σήμερα

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στην Ιπποκράτους για την μεγάλη προσέλευση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες που στήθηκαν ανά την Ελλάδα για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πλέον και τυπικά ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση ξεπέρασε  τον πήχη των 100 χιλιάδων ατόμων, που είχε βάλει η Ιπποκράτους. Μάλιστα, πήγαν στις κάλπες ακολουθώντας το κάλεσμα Βενιζέλου για συστράτευση και βουλευτές που είχαν πρόσφατα διαγραφεί, όπως η Βάσω Παπανδρέου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι κάλπες έκλεισαν τελικά στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, μετά από δίωρη παράταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από την ΕΚΑΠ η καταγραφή των αποτελεσμάτων που έχουν αποσταλεί από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. 

Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα, ενώ οι ψηφοφόροι διαμαρτυρήθηκαν και για την έλλειψη φακέλων. 

Στην Πάτρα κλειστό έμεινε ένα εκλογικό τμήμα υπό τον φόβο έντασης. Συγκεκριμένα, η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το ένα από τα συνολικά 14 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα αυτό της Κάτω Αχαΐας, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση αγανακτισμένων στην περιοχή.

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη θυγατέρα του, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχει πόρους, έχει πλούτο, έχει δυνατότητες για τη νέα γενιά, έχει δυνατότητες να είναι μια χαρούμενη κοινωνία, χωρίς προβλήματα. Αλλά υπήρξε ένα πολιτικό σύστημα που πολλά χρόνια σπατάλησε τον πλούτο του ελληνικού λαού με αδιαφάνεια. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ που ήρθε στην εξουσία πριν 2,5 χρόνια είχε ένα τιτάνιο έργο. Αναλάβαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά. Η Ελλάδα δεν βούλιαξε και αλλάζει», δήλωσε κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, στο οποίο ψήφισε, ο Γιώργος Παπανδρέου. «Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ αυτήν την πορεία έχει πάρει και ελπίζω η νέα ηγεσία να έχει μπροστά της πιο ηλιόλουστες ημέρες. Τώρα είναι η ώρα του πολίτη», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα στην ανασύνταξή του επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τονίζει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι πραγματικός αρχηγός. «Κηπουροί δεν  θα υπάρξουν υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου» τονίζει ο Ανδ. Λοβέρδος και θεωρεί αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στην ηγετική ομάδα κορυφαία στελέχη και πως θα εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

 

Nωρίτερα: 

Λευκό ή Βενιζέλο ψηφίζουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ

Με στοίχημα την όσο το δυνατό μεγαλύτερη θετική ψήφο ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε την φράση Ευχαριστώ και Συγνώμη ως το σύνθημα με το οποίο επιχειρεί να εισάξει το ΠΑΣΟΚ σε νέα εποχή και νέα τροχιά προς τις επερχόμενες εκλογές

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας νέου Προέδρου του κόμματος με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο Τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ προσκάλεσε να λάβουν μέρος στην διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μήνυμα που απηύθυνε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

Στο μήνυμα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι αύριο, Κυριακή, στο ΠΑΣΟΚ «αρχίζουμε ξανά» και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή «σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη».

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να προσέλθουν στις 768 κάλπες που έχουν στηθεί και να ρίξουν ένα από τα δύο ψηφοδέλτια που θα παραλάβουν (Βενιζέλος ή λευκό )

Οι κάλπες κλεινουν στις 7 το απόγευμα, μετά από παράταση που δόθηκε στη διαδικασία, και η ψηφοφορία είναι μυστική

Ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε το πρωί : «Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης .Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης».

Μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει».

Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Να μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει . Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών. Μαζί θα την κερδίσουμε.

Δείτε τις δηλώσεις Βενιζέλου - Παπανδρέου για τις εκλογές

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.