Ανατρέπεται το Ελληνικό Χαράτσι

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καταλήγει σε απόφαση σύμφωνα με την οποία το Χαράτσι αποτελεί νόμιμη φορολογία των Πολιτών του Ελληνικού Κράτους ωστόσο η σύνδεση του με το ηλεκτρικό ρεύμα και η πρόνοια ότι όποιος δεν το πληρώνει θα  του διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι παράνομη.

Αναμένεται ανακοίνωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη λόγω του ότι πρόκειται για έκτακτη  φορολογία . 

Ταυτόχρονα όμως θα ανακοινωθεί , ότι είναι αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται η ακύρωση  του Νόμου πράγμα το οποίο ζητούν και τα πρόσωπα που έχουν προσφύγει.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.