Ανακοινώθηκαν Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

 Με ομόφωνη απόφαση για εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση, ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών αποφασίστηκε η Κυριακή 18 Μαρτίου.

Της εκλογής προέδρου θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας. Το Εθνικό Συμβούλιο θα κληθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι του Σαββάτου, προκειμένου να επικυρώσει τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ οι οποίες θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τους όρους του καταστατικού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγηση του κάλεσε σε ενότητα λέγοντας ότι αυτή «πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με παράλληλη αξιολόγηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ και διαμόρφωση πλαισίου ευθύνης για το μέλλον.

 

Σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, τέθηκε ερώτηση αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εφόσον προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση επί του παρόντος.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.