Χαιρετίζουν τα νέα μέτρα οι ηγέτες της ΕΕ

 

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο σχετικά με τα προαπαιτούμενα για την έγκριση του δεύτερου προγράμματος στήριξης, αλλά και για την προσφορά που γίνεται στους ιδιώτες ομολογιούχους, εκφράζουν σε κοινή δήλωση τους, οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης.

Όπως επισημαίνεται, στόχος του προγράμματος είναι να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη βάση, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους και να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα. 

Οι 17 ηγέτες καλωσορίζουν την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων για τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες θα επιτρέψουν την επίσημη υιοθέτηση του προγράμματος στις ερχόμενες ημέρες. Περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των θεσμών και η ενισχυμένη επιτόπια παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη εφαρμογή και επιτυχία του δεύτερου ελληνικού προγράμματος, αναφέρει η δήλωση.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης, υποστηρίζουν, όπως τονίζουν, τις ενέργειες που ανέλαβε η Κομισιόν προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία στην Ελλάδα με σκοπό να βελτιώσει την παρακολούθηση του προγράμματος και την παροχή τεχνικής βοήθειας μέσω της Ομάδας Εργασίας. 

Επίσης υποστηρίζουν «τα στιβαρά και συγκεκριμένα μέτρα που περιέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν για την ενίσχυση της ανάπτυξης, περιλαμβανομένης της υποστήριξης μέσω διαρθρωτικών πόρων προς βασικά έργα υποδομής και μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ρευστότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την προώθηση της απασχόλησης και της εργασιακής κατάρτισης». 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επισημαίνουν την πρόθεση τους να πετύχουν οριστική συμφωνία μέσα στο μήνα για την ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού της ευρωζώνης, ενώ υπενθυμίζουν την αποφασιστικότητά τους να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας συνολικά και την ετοιμότητά τους να ενεργήσουν αναλόγως.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.