Ο Τσίπρας ενημερώνει πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό

Προκειμένου, να τους ενημερώσει για την ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να δρομολογηθεί η σύγκλησή του άμεσα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου αναμένεται να έχει σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, να τους ενημερώσει για την ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να δρομολογηθεί η σύγκλησή του άμεσα.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί το συμβούλιο να γίνει το Σάββατο, ώστε ο πρωθυπουργός να πάει την Κυριακή στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής με εθνική θέση επί του προσφυγικού, ωστόσο σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την ημέρα συνάντησης.

Αντικείμενο θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και ο διάλογος για την κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση της χώρας αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας. Ομοίως, η συνεννόηση ως προς το Προσφυγικό θα έδινε μεγαλύτερη δυναμική στη χώρα ενόψει και της σημαντικής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή.

Τα μηνύματα από τα υπόλοιπα κόμματα, πάντως, δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο συμβούλιο, αλλά μόνο για να ακούσει, η κ. Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε σε «αναζήτηση συνενόχων», αρνητικό στην παροχή συναίνεσης ήταν το «Ποτάμι», ενώ το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει καν.

Το γραφείο Τύπου της ΓΓ του Πρωθυπουργού κατήγγειλε, εν τω μεταξύ, «συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου» εκτιμώντας πως «η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό». 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...