Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Lifelong Learning Programme–Grundtvig –GRANKIT-Grandparents and Grandchildren Keep In Touch

To GRANKIT Project εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους 2012 για «Active Learning and Intergenerational Solidarity», καθώς και του Ευρωπαϊκού Έτους 2013 για «Active Citizenship». Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν άτομα τρίτης ηλικίας, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες, σε βασικά θέματα χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Internet, e-mail, Social Media Tools) και αργότερα μέσα από τη διαγενεαλογική μάθηση (intergenerational and family learning) και την εμπλοκή των εγγονιών τους να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) (Internet, Facebook, Skype).
 
Τα εγγόνια (οι μαθητές μας), αφού εκπαιδευτούν από τους καθηγητές τους, θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στα πιο πάνω θέματα για να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για τις δυνατότητες που παρέχουν τα ΜΚΔ, για δωρεάν επικοινωνία, αγορά προϊόντων, ενημέρωση, παρακολούθηση ειδήσεων, πληρωμή λογαριασμών κλπ. Ακολούθως, μέσα από τη δημιουργία ενός «ON-LINE CHAT ROOM και HELP DESK» τα άτομα τρίτης ηλικίας θα κληθούν με τη σειρά τους να βοηθήσουν τα εγγόνια τους σε ποικίλα θέματα, π.χ. συμβουλές μέσα από την εμπειρία της ζωής τους, καθοδήγηση, πληροφόρηση κλπ.
 
Μέσα στο πλαίσιο του πιο πάνω Ευρωπαϊκού Προγράμματος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σαββάτο 22 Νοεμβρίου 2014 ενημερωτική συνάντηση με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης Η/Υ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του GRANKIT, ενώ παράλληλα δόθηκαν πληροφορίες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δημιουργήθηκε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα, αφού οι καθηγητές του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου είχαν στην αίθουσα διδασκαλίας παλιές τους διευθύντριες (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου), καθώς και παλιούς τους καθηγητές. Οι ρόλοι έχουν τώρα αλλάξει! Όλοι οι συμμετέχοντες, άτομα τρίτης ηλικίας, παππούδες και γιαγιάδες εξέφρασαν τη χαρά και την ευχαρίστηση τους για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα που θα τους παρέχει ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και επιμόρφωση.
 
Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος GRANKΙΤ στο www.grankit.eu, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου στο www.emphasyscentre.com.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...